Benefiet voor ‘paparazzo´ Freek

10-12-2012          
Benefiet voor ‘paparazzo´ Freek tegen ALS

ALMELO – In 2011 werd de schokkende campagne tegen de spierziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) gestart op TV met spotjes en met grote billboards in bushokjes en op stations van NS. Tot voor die tijd was de dodelijke ziekte nauwelijks bekend onder de bevolking. In De Wereld Draait Door (DWDD) besteedde presentator Matthijs van Nieuwkerk er flink aandacht aan in een gesprek met de dochter van de inmiddels overleden oud- hockey international Theodor Doyer en twee ALS-patiënten.
Ook de redactie van AlmeloNieuws.nl was inmiddels van dichtbij betrokken, toen bij onze fotograaf en columnist ‘Paparazzo’ Freek /Friedrich de ziekte ALS werd vastgesteld. Freek Buitenweg zoals zijn volledige naam luidt, ging voor AlmeloNieuws.nl regelmatig op pad naar modeshows en ander nieuws zoals de fameuze haringparty’s van Bolk Transport, de Almelose Ruiterdagen of het CSI Twente. Maar vooral ook als fotograaf tijdens de afterparty’s na thuiswedstrijden van Heracles Almelo. Menig bekende Nederlander van sporters, topondernemers tot de koningin, leden van het koninklijk huis, ministers en Kamerleden aan toe, werden door zijn lens verrast en fotografisch vastgesteld. Totdat ook ‘paparazzo’ Freek merkte dat er iets aan de hand was. De diagnose bleek keihard toen zijn Nijmeegse neuroloog de diagnose stelde.
Het leven van Freek en zijn gezin stond op zijn kop. Inmiddels is de waarheid wel onder ogen gezien en is het zorg om ‘paparazzo’ Freek zo goed en zo kwaad als het gaat te blijven verzorgen, thuis en tijdens de fysio in het Roessingh.
In zijn columns ‘Friedrich’ schreef Freek Buitenweg diverse verhalen die steevast eindigden met een Twentse spreuk. Jaren geleden eindigde hij al eens met “Aandermans verdreet, wördt gaaw vergetn”.

Dat geldt niet voor zijn vriendenschare, want zij hebben onlangs een stichting in het leven geroepen om te strijden tegen ALS. Een ziekte waarin de pharma-industrie geen geld steekt vanwege het te lage aantal patiënten. Het onderzoek tegen Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) wordt dus hoofdzakelijk gefinancierd door giften.

De ‘Vrienden van Freek’ organiseren daarom een benefiet in de Almelounge van het Polmanstadion, waarvan de baten bestemd zijn voor de stichting ALS Nederland en het Roessingh, de Twentse locatie waar ALS-patiënten hun fysio-oefeningen ondergaan om het progressief aangetaste lijf nog zo lang mogelijk ‘soepel’ te houden.
Wilt u helpen? Dat kan, door aan te schuiven bij het uitgebreide meer-gangen diner op vrijdag 1 februari 2013 in het Polmanstadion à raison van 55 euro per persoon of door het reserveren van een tafel tot 12 personen à 600 euro.
‘Paparazzo’ Freek brengt de eerste toost uit, want hij blijft levensgenieter tot het eind!

Inlichtingen en inschrijven via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via 06-52608147
Uw betaling dient voor 10 januari 2013 te zijn overgemaakt op rekeningnummer 17.52.54.109. van de stichting ‘Vrienden van Freek tegen ALS’ o.v.v. uw naam of bedrijfsnaam en het aantal personen.


Flyer benefiet: 'Vrienden van Freek tegen ALS'

 

Freek

Programma: vrijdag 1 februari 2013

Locatie:
Almelounge Business Club – Polman Stadion
Om 18.30 begint de avond met een champagne ontvangst, tussen de verschillende gangen door organiseren wij een veiling met artikelen die door diverse sponsoren beschikbaar zijn gesteld. 55,- per persoon.

Meer info klik hier.

Stichting A.L.S.

 

Who's Online

We have 9 guests and no members online